“Hoe krijg je mensen in beweging voor kwaliteitsmanagement?”

Kwaliteit is een mentaliteit, een houding waarbij vooral het lerend vermogen van de medewerkers voorop staat en waar kritisch kijken naar jezelf en samen verbeteren onderdeel is van het werk.

Waarom de workshop: Hoe krijg je mensen in beweging voor kwaliteitsmanagement?
Kwaliteitsmanagement heeft twee kanten: een harde en een zachte kant. De harde kant is het systeem, de zachte kant gaat over de mensen die ermee werken. Zij moeten overtuigd zijn van het nut van kwaliteitsmanagement. En dat ontbreekt nog weleens. De meeste kwaliteitsmanagers kampen met dezelfde problemen. Deze workshop is bedoeld om erover te praten en kwaliteitsmanagers en anderen het besef mee te geven dat zij niet de enige zijn die dit probleem kennen.

Wat gaan we doen?
In deze workshop discussiëren we over welke verandering er is nodig is, wat er moet gebeuren om aan kwaliteitsmanagement te gaan werken. Waar zit de energie waarmee beweging mogelijk wordt en wat valt er allemaal te winnen.

Hoe?
Ervaringsuitwisseling is een belangrijk punt tijdens de bijeenkomst. Er wordt voortdurend een terugkoppeling gemaakt naar de organisaties van de deelnemers. Daarom wordt van de deelnemers een actieve inbreng verwacht. Je krijgt niet de ultieme truc aangereikt die je de volgende dag kan toepassen. Maar je krijgt wel nieuwe inzichten.

Voor wie?
Voor iedereen die aan de slag wil of al aan de slag is met kwaliteitsmanagement en hier op een praktische manier bij geholpen willen worden. Dus vooral voor kwaliteitsmanagers, -coördinatoren en – anderen die zich bezig (gaan) houden met kwaliteitsmanagement.

Bent u geïnteresseerd?  Neem dan contact op met Bernadette van Pampus via het contactormulier.