‘Organisaties vooruit helpen met kwaliteit is mijn passie’

Bernadette van Pampus legde met haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht en Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een belangrijke basis voor haar theoretische achtergrond. Haar passie voor organisatie-advies ontwikkelde ze in de praktijk. Sinds 1995 werkt Bernadette van Pampus als zelfstandig adviseur op het gebied van kwaliteit- en procesmanagement. Bovendien begeleid ze strategie- en beleidsvormingsprocessen.

‘Organisaties begeleiden bij het opzetten van kwaliteitsmanagementsystemen, dat is de core business van BVP Organisatieadvies. En als er behoefte is aan onderhoud aan deze systemen, dan verzorg ik dat met net zo veel plezier en professionaliteit.’

‘Naast advisering, verzorgtĀ  ik trainingen voor profit en non profit organisaties. Regelmatig word ik als auditor ingezet. Van 1998-2002 was ik adviseur op het Ministerie van Justitie. Daar kwam naast mijn bedrijfskundige achtergrond mijn juridische achtergrond goed van pas. Hoewel ik adviseer over de technische aspecten van een systeem, heb ik vooral aandacht voor de mensen. Want het zijn de mensen die het moeten doen. Begeleiden en stimuleren dat is mijn echte werk. Het liefst stuur ik management en medewerkers de goede richting op, zonder dat ze het merken. Ik laat hen ‘de betere aanpak’ zelf ontdekken door hen kritisch te leren kijken naar de processen.’

Startpunt is voor Berndaette van Pampus altijd de deskundigheid die reeds in de organisatie aanwezig is. Deze maximaliseert ze door stapsgewijs haar eigen kennis en ervaring in te brengen. Haar klankbord zijn de managers en medewerkers die ze stimuleert om op een kritische en constructieve manier naar hun organisatie te kijken.

‘Nee, organisatie-advies heeft niets met toveren te maken. Toch zijn opdrachtgevers vaak verrast over het ogenschijnlijke gemak waarmee ik complexe situaties transparant maak. En duurzame oplossingen bedenk.’

Contact met Bernadette van Pampus?

Deelt uw organisatie mijn passie ook? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.